Håbo Närradioförening bildades 1991 av några kreativa personer med intresse för media. Eftersom föreningen var ideell var det intresset som styrde verksamheten. I och med det var plattformen väl förankrad och arbetet kom igång. Föreningen är en paraplyorganisation som erbjuder föreningar i kommunen att sända föreningsradio och snart hade de knutit till sig ett tiotal andra föreningar, alla med intresse att sända föreningsradio. Snart kunde de sända ut de första signalerna i etern. Det var mycket arbete i början, men med allas hjälp blev arbetet lätt och roligt. I takt med att sändningarna blev fler ökade intresset i både föreningarna och radiolyssnarna. Man gjorde ett försök att komplettera de ordinarie kvällssändningarna med reklamfinansierad närradio på dagtid.

Håbo Närradio
alla föreningars radio i Håbo kommunDet slog väl ut och de lokala företagen köpte reklamplats och sponsrade därmed sändningarna. Kvällstid sändes föreningsradio som tidigare. Lokala nyheter varje timme och trafikinformation gjorde närradion populär. Radion var ung och intresset stort vilket bidrog till den snabba utvecklingen. Efter en tid sjönk dock intresset något och färre föreningar gjorde program. De få ”eldsjälar” som fanns kvar drev verksamheten vidare och idag är några föreningar igång plus att kommunfullmäktige direktsänds. ÅR 2003 flyttades antennen och då hände något. Sändningarna som en tid bara kunnat avlyssnats i tätorten Bålsta kunde åter igen höras långt utanför kommunens gränser.

       

Hem

Program 

Historia

Möten

Vänföreningen

Styrelse

Kontakt

       
       

Det började på Runbrovägen 1991.Där var det två rum och kök och det gjorde det mysigt och ombonat. Sedan kom dagen då det var dags att flytta till Fridegårdsgymnasiet. Den nya studion fick plats i skolans lokaler och det skulle firas. Det gjorde vi på Dinners i Ekolskrog. Senare invigde vi de nya lokalerna. Carin klippte bandet och sedan firade vi med lite förtäring i kontrollrummet.